kiaulienos karka (pirkau vieną – pati išėmiau kaulą, nupjausčiau odą. Grynos mėsos liko apie 400 g. Dviems žmonėms kaip tik, bet kitąkart pirksiu iškart dvi – juk troškiniai kitą dieną būna dar skanesni)
raudonojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
raudonas vynas: 150 mililitrų
morkos: 2-3
raudonosios paprikos: 2
svogūnas arba poras: 1
džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
pomidorų arba paprikų pasta: 1 valgomojo šaukšto
druska
pipirai
džiovintos slyvos: ~200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje mėsą supjaustome didesniais gabaliukais (~4 centimetrų). Storapadį puodą dedame ant viryklės bei jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepiname mėsą kartkartėmis pavartant maždaug 10 minučių. Supilame actą, vyną bei kaitiname, kol skysčio liks tik trečdalis. Visą turinį atsidedame į šoną.
2. Tuomet karštį šiek tiek sumažiname bei tame pačiame puode apie 10 minučių kepiname smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu. Sudedame mėsą, įspaudžiame pastos bei viską gerai paskaniname su druska ir pipirais. Užpilame vandeniu, kad šiek tiek apsemtų mėsą bei užviriname. Po to puodą uždengiame bei troškiname ant minimalios ugnies 2 valandas, kartkartėmis pavartant.
3. Tada sudedame šiek tiek smulkintas slyvas bei toliau troškiname maždaug 45 minutes., tik šįkart neuždengus, kol skystis sutirštės bei mėsa bus minkšta.
4. Kadangi aš daržovių padaže, mėsą išėmiau, o visą masę perkošiau per sietelį. Gavosi puikus padažas! Paskaninau tik petražolėmis bei patiekiau troškinį su bulvių koše. Skanaus!
5. Pastaba: Kitą kartą gaminau šį troškinį greitpuodyje. Slyvas (šįkart 100 g) dėjau iškart, nepyliau vyno, vietoje jo naudojau kiaulienos sultinį. Po to, kai susidarė vakuumas, viriau tik 10-12 min. Siūlau tiesiog po 10 min. pažiūrėti, koks mėsos kietumas, nes 15 min. gali būti per daug. Verdant greitpuodyje gamybos procesas tas pats, tik kad žymiai greičiau išverda.