saldžiarūgštis pomidorų padažas su vaisiais: ~5 šaukštų
grietinėlė: 200 mililitrų
fermentinis sūris: 200 gramų
malta aitrioji paprika: 3 arbatinių šaukštelių
džiovintas bazilikas: 2 arbatinių šaukštelių
druska
pipirai
petražolės
sviestas (skardos patepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių supjaustome svogūną griežinėliais bei jį pakepiname keptuvėje. Tada susmulkiname česnaką, jį sudedamei į jau apkepusius svogūnus bei viską pakepiname, kol česnakas pradės skleisti aromatą. Atidedame į šoną.
2. Tuomet griežinėliais supjaustome pievagrybius, juos taip pat apkepame. Į skardą, pateptą sviestu sudedame sušaldytus, neatitirpintus koldūnus, ant viršaus paskleidžiame svogūnus, pievagrybius, užpilame saldžiarūgščio padažo. Viską apibarstome prieskoniais, susmulkintomis petražolėmis, apliejame grietinėle.
3. Po to dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug 30 minučių. Išėmusios apibarstome sutarkuotu sūriu bei kepame dar apie 10 min. Skanaujame!