Konservuotų kukurūzų sklindžiai - blynai

2024-06-04 Autorius WorldRecipes.lt

Konservuotų kukurūzų sklindžiai - blynai
Nežinau ar visi vaikai, bet manieji tai be galo mėgsta konservuotus kukurūzus. Ir tikrai niekada negalvojau, kad savo gyvenime ruošiu sklindžius ar blynus būtent iš jų. Tačiau pamačiusi šį receptą, jau žinojau, kad turiu išmėginti, nes buvau beveik visiškai garantuota, kad jiems labai patiks. Tad ir išmėginau. Šie blynai iškart sulaukė pačių didžiausių ovacijų ir nei vieno užsilikusio sklindžio lėkštėje. Tad tuo labai džiaugiuosi. O ir didelis pliusas, kad šiuose sklindžiuose itin mažai miltų. Pamėginkite!

Beje, mano skaičiavimu - vienoje porcijoje 266 kalorijos.

Ingredientai

    • miltai: 30 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1
    • klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • konservuoti kukurūzai: 200 gramų (jau nusunktų svoris)
    • smulkinti svogūnų laiškai: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • saulėgrąžų aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į indą persijojame miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos.
  2. 2. Atsargiai atskiriame kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį, sirupą bei pieną supilame į miltų mišinį ir išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. 4. Po to į tešlą atsargiai įmaišome kukurūzus bei svogūnų laiškus.
  6. 5. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų. Tešlą šaukštu dedame į keptuvę bei kepame maždaug 1-2 minutes, kol apačia gražiai paruduos.
  7. 6. Paskui apverčiame bei kepame antrą pusę.
  8. 7. Patiekiame dar karštus su pomidorų bei bazilikų salotomis arba tiesiog skanaujame vienus taip, kaip mes įprastai ir darome. Skanaus!