Korėjietiškos morkytės

2018-08-06 Autorius Visko po trupinėlį

Korėjietiškos morkytės

Ingredientai

    • morkos: 1 kilogramo
    • saulėgrąžų aliejus: 75 mililitrų
    • obuolių actas: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 5-6 skiltelių
    • svogūnai: 0,5 (labai smulkiai sutarkuoto)
     Prieskonių mišiniui:
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 3-5 arbatinių šaukštelių
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirų arba čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas nuskuskite bei sutarkuokite specialia tarka plonais šiaudeliais. Tada česnako skilteles išspauskite į morkas, sudėkite svogūną, supilkite actą bei prieskonius. Viską labai gerai permaišykite.
  2. 2. Tuomet aliejų įkaitinkite iki rūkimo bei supilkite į morkas, viską dar kartą gerai permaišykite ir šiek tiek paslėgusios statykite į šaldytuvą visai parai arba bent nakčiai. Mėgaukitės!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Tobulas gardumynas garnyrui prie mėsos, vištienos arba tiesiog kaip užkandis.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau morkų salotų receptų rasite: Morkų salotos.
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)