Keptos lašišos salotos su pomidorais, agurkais ir skaniu užpilu

2024-11-06 Autorius sveikai_su_agne

Keptos lašišos salotos su pomidorais, agurkais ir skaniu užpilu
Keptos lašišos salotos su pomidorais, agurkais ir skaniu užpilu yra puikus lengvas ir sveikas patiekalas, kuriame derinami švieži daržovių skoniai ir sultinga kepta lašiša Tokios salotos puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, nes yra sočios, tačiau lengvos, o užpilas suteikia dar daugiau skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašiša: vietoj jos galima naudoti upėtakį ar krevetes, kurie taip pat suteiks baltymų ir omega-3.
  • Alyvuogių aliejus: galima pakeisti avokadų arba riešutų aliejumi, jei norisi kitokio skonio ir papildomų sveikatai naudingų riebalų.
  • Sojos padažas: galima naudoti tamari padažą, jei norite be gliuteno, arba lengvai sūdyto skonio padažą su mažiau druskos.
  • Sezamo sėklos: jas galima keisti saulėgrąžų sėklomis arba chia sėklomis, suteikiančiomis šiek tiek tekstūros ir maistingumo.

Patiekalo gaminimo patarimai

Lašišą kepkite ant vidutinės ugnies, kad išsaugotumėte jos sultingumą. Patartina salotas ruošti iš karto prieš patiekiant, kad daržovės išliktų traškios, o užpilas nepraskiestų salotų lapų.

Kalorijos

  • Iš viso: 400 kcal
  • Vienai porcijai: 100 kcal

Ingredientai

    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
    • Česnakas: 1 skiltelė
    • Sojos padažas: 2 šaukštai
    • Citrinos sultys: 2 šaukštai
    • Sezamo sėklos: 1 šaukštas
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Salotų lapai: norimas kiekis
    • Pomidoras: 1 mažas
    • Agurkas: 1 mažas
    • Kepta lašiša: 200 g (pagal mėgstamą receptą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažo paruošimas: Į mažą dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite smulkintą česnako skiltelę, sojos padažą, citrinos sultis ir sezamo sėklas.
  2. 2. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite, kol viskas susimaišys ir susidarys vientisas užpilas.
  3. 3. Salotų paruošimas: Švariai nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, sudėkite juos į didelį dubenį.
  4. 4. Supjaustykite pomidorą ir agurką norimais gabalėliais ir pridėkite prie salotų.
  5. 5. Lašišos kepimas: Paruoškite lašišą pagal savo mėgstamą receptą – kepti ant vidutinės ugnies, kol ji įgis gražią auksinę spalvą ir taps minkšta viduje.
  6. 6. Salotų surinkimas: Į salotų dubenį pridėkite gabalėliais supjaustytą keptą lašišą, apipilkite paruoštu padažu ir lengvai išmaišykite, kad visos daržovės ir žuvis tolygiai pasidengtų skoniu.
  7. 7. Patiekimas: Patiekite salotas iš karto, mėgaukitės šviežiu skoniu ir subalansuotu maistingu patiekalu.
  8. 8. Santrauka: Keptos lašišos salotos su pomidorais, agurkais ir skaniu užpilu yra puikus pasirinkimas tiems, kas siekia subalansuotos mitybos. Šis patiekalas lengvai paruošiamas ir suteikia organizmui naudingų maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3, baltymai ir vitaminai iš šviežių daržovių.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)