Kraujiniai vėdarai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kraujiniai vėdarai
Tai mano močiutės iš Žemaitijos receptas - patys skaniausi kraujiniai vėdarai. Tokius vėdarus drįsta valgyti tikrai ne visi, nors jie tikrai labai skanūs. Jeigu esate iš tų, kuriems atrodo baisu valgyti tokius, galite išmėginti gaminti bulvinius vėdarus. :)

Ingredientai

    • kraujo: 750 mililitrų
    • kvietinės kruopos: 200 gramų
    • perlinės kruopos: 200 gramų
    • lašinukų: 200 gramų
    • druskos: pagal skonį
    • juodųjų maltų pipirų: pagal skonį
    • lauro lapeliai
    • kalendra
    Patiekimui:
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia abejas kruopų rūšis apvirkime atskirai, jos turi tapti minkštos, bet nepervirusios.
  2. 2. Tuomet kai kruopos pravės, jas dideliame dubenyje sumaišykime su krauju, paskanikime pipirais, druska, lauro lapais bei kalendra. Viską labai gerai išmaišome bei pilame į žarnas, tada užrišame arba mediniais smeigtukais sutvirtiname, kad įdaras tvirtai laikytųsi.
  3. 3. Galiausiai "šaukime" kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkime apie 40-60 minučių, priklauso nuo to, kokio storumo žarnos. Ragaujam! :)
  4. 4. Pastebėjimas: Kad pasigaminti šį patiekalą, mums bus reikalingas kraujas. Toks ingredientas dažniausiai retai svečiuojasi mūsų virtuvėje, nes jo galima gauti tik kai yra pjaunama kiaulė. Bet šis patiekalas labai skanus. Pasiruošimui reiks skirti šiek tiek laiko, bet pastangų įdėti verta.
Tikri čeburekai su mėsa
(33)