Lengvai pagaminamas žuvies pyragas

2018-03-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Lengvai pagaminamas žuvies pyragas

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • sviestas: 50 gramų
    • špinatai: 1 saujos
    • svogūnai: 2 (nedideli)
    • laurų lapai: 2
    • grietinėlė: 280 mililitrų
    • žali žirneliai: 1 saujos
    • parmezano sūris: 125 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • petražolės
    • žuvies filė: 450 gramų (naudota lašiša ir jūros lydeka)
    • virtos krevetės: 250 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves supjaustome mažais gabalėliais bei išverdame. Nusunkiame bei sugrūdame. Galima, jei norisi, įpilti šiek tiek pieno, bet bulvių košė negali gautis skysta.
  2. 2. Tuomet keptuvėje išlydome sviestą bei apkepiname susmulkintus svogūnus. Sudedmae nuplautus bei šiek tiek pasmulkintus špinatus, patroškiname maždaug kelias minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame vieno kąsnio gabalėliais susmulkintą žuvų filė, krevetes, žirnelius, dedame laurų lapus bei patroškiname dar maždaug kelias minutes. Supilame grietinėlę bei maišydamos patroškiname apie 6 minutes.
  5. 4. Išjungiame viryklę, sudedame sutarkuotą sūrį, susmulkintas petražoles, įspaudžiame citrinos sultis bei beriame pagal savo skonį druskos ir pipirų. Išmaišome.
  6. 5. Po to į kepimo indą supilame žuvies padažą bei ant viršaus šaukštu sudedame bulvių košę. Viršus turi būti pašiauštas.
  7. 6. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 25–30 minučių, kol įgaus dailią auksinę spalvą. Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Valgome atsargiai, nes viduje esantis žuvies padažas itin karštas.
Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai
(1)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)