Lengvas pyragas su kondensuotu pienu ir konservuotais persikais

2024-03-15 Autorius Su karamele

Lengvas pyragas su kondensuotu pienu ir konservuotais persikais
Šis pyragas su kondensuotu pienu ir konservuotais persikais itin greitai bei paprastai pagaminamas, jį galima išsikepti vos užsinorėjus kažko saldaus prie kavos ar arbatos. Skonis niekada nenuvilia, o ingredientų reikia visai nedaug, pamėginkite ir Jūs. Mes su šeima jį gaminome jau daug kartų, ne tik sau, bet ir užsukusiems svečiams! 

Originaliai šį pyragą Beatos knygoje vadina spintelės pyragu. Net nesu tikra, kodėl jo toks pavadinimas, tikriausiai dėl to, kad visus ingredientus iškart galima susirasti savo namų spintelėje (arba šaldytuve). 

Ingredientai

    • kondensuotas pienas: 1 indelio (~400 mililitrų)
    • kiaušiniai: 3
    • lydytas sviestas: 100 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio nugesintos sodos)
    • konservuoti persikai: 1 skardinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išlydome sviestą.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje įmušame kiaušinius bei juos išplakame.
  3. Reklama
  4. 3. Supilame kondensuotą pieną visą laiką plakdamos šluotele.
  5. 4. Į masę įmaišome išlydytą pravėsusį sviestą.
  6. 5. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (jeigu naudosite nugesintą acte sodą ją supilkite į tešlą dar prieš miltus) išsijojame į tešlą bei viską gerai išmaišome.
  7. 6. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą.
  8. 7. Ant tešlos viršaus išdėliojame konservuotų persikų puseles bei dedame į orkaitę!
  9. 8. Kepame 190 laipsnių temperatūroje maždaug 35-40 minučių. Lepinamės!
Lengvas pyragas su kondensuotu pienu ir konservuotais persikais
Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)