Lęšiai su dešrelėmis ir pomidorų salsa

2023-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Lęšiai su dešrelėmis ir pomidorų salsa
Tokie lęšiai su dešrelėmis ir pomidorų salsa tai dar vienas vienas itališkas receptas, kurį išmėginau iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". Tiesą pasakius jau mėginau du kartus. Vieną kartą gaminau su kiaulienos dešrelėmis, o kitą kartą su kalakutienos dešrelėmis. Didelio skirtumo tikrai nepajaučiau, nes abu kartus buvo labai skanu. Tad rinkitės tas, kurias tuo metu turite šaldytuve arba tas, kurios Jums asmeniškai yra skanesnės ir priimtinesnės. 

Ingredientai

    • lęšių: 400 gramų
    • česnakų: 2 skiltelių (+3 skiltelių salsai)
    • lauro lapų: 1
    • raudonojo vyno acto
    • petražolių
    • čiobrelių
    • šviežių kalakutienos/kiaulienos dešrelių: 6-8
    • raudonųjų svogūnų: 1
    • konservuotų pomidorų: 800 gramų
    • džiovintų ankštinių pipirų
    • cinamono
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorų salsai apkepkite susmulkintus svogūnus su česnakais, pagardinkite aitriųjų pipirų ir cinamonu.
  2. 2. Kai jau svogūnai suminkštėja, įpilkite vyno acto ir padidinkite kaitrą.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau actas išgaruoja, supilkite pomidorus, druskos, pipirų, primažinkite kaitrą ir ilgai troškinkite, maždaug 60-90 minučių.
  5. 4. Lęšius išvirkite sūdytame vandenyje su česnako skiltelėmis ir lauro lapais. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
  6. 5. Dešreles iškepkite orkaitėje arba keptuvėje.
  7. 6. Galiausiai į lėkštes dėkite lęšių, ant viršaus - pomidorų salsos padažo ir papjaustytų dešrelių. Patiekite ir skanaukite!
Vištienos užkepėlė su daržovėmis
(75)