Linco sausainiai

2018-01-30 Autorius Baking Secrets

Linco sausainiai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 2 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • druska: žiupsnelio
    • minkštas sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 0,5 puodelio (100 gramų)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • džemas: ~0,5 puodelio (aviečių, braškių ar kitas mėgiamas)
    • miltelinis cukrus (sausainių apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje išsukame minkštą sviestą bei cukrų iki purumo. Pilame vanilės, beriame miltų bei druskos mišinį. Maišome, kol susiformuoja tešla.
  2. 2. Tuomte tešlą išverčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus, suminkome bei suformuojame į diską. Tešlą suvyniojame į plėvelę bei dedame į šaldytuvą maždaug 45 minutėms.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą išimame iš šaldytuvo, iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio lakštą. Sausainių formelėmis išspaudžiame sausainius. Sausainius sudedame ant skardų, išklotų su kepimo popieriumi. Dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Kepame sausainius maždaug 10–15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos kraštai. Sausainius atvėsiname.
  5. 4. Po to ant sausainio pagrindų užtepame džemo. Sausainių viršutines dalis (su išpjautomis širdelėmis) apibarstome milteliniu cukrumi. Sausainių pagrindus, suteptus su džemu, bei viršutines sausainių dalis (apibarstytas milteliniu cukrumi) suklijuojame. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Sausainius barstome milteliniu cukrumi dar nesuklijuotus, o tik viršutines dalis, kad neužbarstytume džemo.
  7. 6. Apie sausainius: Linco sausainiai kilę iš Austrijos. Jiems yra būdingi bruožai – džemu suklijuoti du sausainiai su išpjauta skylute centre. Formų jie gali būti pačių įvairiausių. Širdelės formos puikiai tinka Valentino dienai.