Linco tortas (su saldžiarūgšte uogiene)

2019-01-08 Autorius WorldRecipes.lt

Linco tortas (su saldžiarūgšte uogiene)

Ingredientai

    • sviestas: 280 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 210 gramų
    • kiaušinių tryniai: 3
    • migdolai: 210 gramų
    • miltai: 280 gramų
    • citrinos žievelė ir sultys: iš 1 vnt.
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • muskatas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • saldžiarūgštė uogienė: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje išsukite sviestą, po vieną įmuškite kiaušinius bei po truputį suberkite cukrų. Po vieną įleiskite trynius, suberkite sumaltus migdolus, sijotus miltus, po to citrinos žievelę bei citrinos sultis. Įberkite prieskonių bei viską išmaišykite.
  2. 2. Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį (didesnę dalį) sukrėskite į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą kepimo formą. Ją gausiai aptepkite saldžiarūgščia uogiene (džemu arba marmeladu). Svarbiausia, kad uogienė padengtų visą tešlos plotą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada iš likusios tešlos padarome nestoras "gyvatėles" bei sudėliojame tarsi groteles. Tešla itin minkšta, todėl pabarstome stalo paviršių miltais, rankas irgi pamiltuojame – tešla ne taip lips.
  5. 4. Galiausiai pyragą kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50–55 minutes. Lepinamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Man asmeniškai, kuo šis tortas ilgiau stovi, tuo patampa skanesnis.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Miško mėlynė"
(11)
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)