Marinuoti čili pipirai

2018-08-02 Autorius Visko po trupinėlį

Marinuoti čili pipirai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Marinatui:
    • 5% actas: 2 stiklinių
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapeliai
    Taip pat:
    • raudoni ir žali čiliukai: ~30 vnt. (pagal dydį gali skirtis)
    • česnakas: 5 skiltelių
    • svogūnai: 2 (nedidelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinatas: Visus nurodytus ingredientus supilkite į puodelį bei kaitinkite, vis pamaišydamos. Kai jau druska ir cukrus ištirps, išjunkite bei atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet nuplaukite čiliukus, nupjaukite kotelius bei supjaustykite aštriu peiliu plonais griežinėliais. Jeigu Jūsų rankos jautrios, geriausia pjaustyti mūvint pirštines.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūnus bei česnakus taip pat supjaustykite plonais griežinėliais bei dėkite prie čiliukų.
  5. 4. Tada viską užpilkite su marinatu, gerai išmaišykite bei sugrūskite į stiklainį. Uždenkite, palikite šaldytuve maždaug parą, kad jie pribręstų ir dingtų acto kvapas. Jau galite ir mėgautis:)
  6. 5. Pastebėjimas: Jeigu itin aštriai nesinori, galima dalį pipirų pakeisti paprikomis, arba tiesiog prieš supjaustant išimti sėklas kartu su membranomis.
  7. 6. Pastebėjimas: Aš pernai primarinavau gana nemažai pagal šį receptą, sudėjau į šaldytuvą ir turėjau visus metus dar vieną pernykštį stiklainiuką, o jo turinys tikrai vis dar valgomas, geras, stiprus, užimantis kvapą ;)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.