Marinuoti žali pomidorai su čili ir česnaku

2018-08-04 Autorius Visko po trupinėlį

Marinuoti žali pomidorai su čili ir česnaku
Man toks marinuotų žalių pomidorų su čili ir česnakais skonis labai patinka. Paruošimas tikrai paprastas, bet skonis gaunasi labai geras. Kiekvienais metais šitaip ruošiu ir niekada nenusivilia. Tad dalinuosi savo per daug metų "užgyventu" receptu! 

Iš tokio kiekio marinato man pavyksta pagaminti ~12-13 litrinių stiklainių marinuotų žalių pomidorų. Dar priklauso kokio dydžio pomidorai ir kaip talpiai juos pavyksta "sukišti" į stiklainius.

Ingredientai

    • žali pomidorai
    • čili pipirai: 1 didelio (vienam litro talpos stiklainiui)
    • česnakas: 2-3 skiltelių (vienam litro talpos stiklainiui)
     Marinatui (12-13 litrinių stiklainių užpilti):
    • vanduo: 5 litrų
    • cukrus: 2 stiklinių
    • druska: 1 stiklinės
    • 9% actas: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į stiklinius sudėkite čili pipirus ir česnakus, taip pat ir pomidorus.
  2. 2. Tuomet užpilkite pomidorus verdančiu marinatu, šiek tiek palaikykite, kad atvėstų.
  3. Reklama
  4. 3. Statykite į puodą, pridenkite dangteliais bei kaitinkite nuo vandens užvirimo maždaug 10-15 minučių.
  5. 4. Aš tikrinu pati termometru viduje stiklainio, kai būna 80 laipsnių temperatūra, tada jau imu iš puodo ir uždarau. Skanaus:)
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš žalių pomidorų rasite: Žalių pomidorų receptai.