rudieji pievagrybiai: 500 gramų (galite rinktis ir paprastus, bet jie minkštesni)
morkos: 2 (didesnės)
salotiniai svogūnai: 1
krapai
petražolės (šviežios arba šaldytos)
obuolių actas
lauro lapeliai: poros
pipirų grūdeliai: keleto
muskato riešutas
druska
juodieji pipirai
aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje morkas išvirkite, nulupkite bei supjaustykite stambiais griežinėliais.
2. Tuomet pievagrybius nuplaukite bei nuvalykite, jei grybai stambesni pasmulkinkite. Puode užvirinkite maždaug 800 mililitrų vandens, pilkite obuolių acto (reikėtų rinktis pagal skonį - kuo daugiau įpilame, tuo daugiau pievagrybiai turės rūgštumo, aš pati pyliau 8 šaukštus), įdėkite lauro lapelius, pipirus, muskatą ir druskos. Marinatą keletą minučių pavirkite bei sudėkite pievagrybius, virkite marinate, kol pradės šiek tiek minkštėti.
3. Tada pievagrybius išgriebkite iš marinato bei nuvarvinkite, kad neliktų skysčio pertekliaus. Į dubenį dėkite morkas, pievagrybius, susmulkintą svogūną bei žalumynus. Pilkite aliejaus, druskos bei pipirų, gerai išmaišykite. Jei norisi, dar galima įdėti megiamo majonezo. Skanaus!