Gaivios kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu

2020-07-26 Autorius Lithuanian in the USA

Gaivios kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu
Lengvai ir greitai pagaminamos vasariškos salotos. Tokios kopūsto salotos itin dera su įvairiais mėsos bei žuvies patiekalais

Obuolys šioms salotoms suteiks nuostabaus lengvo saldumo, o grietinės-majonezo padažas itin tinka ne tik šioms, bet ir daugumai kitų salotų. Jeigu visgi grietinės ir majonezo padažas nėra mėgiamiausias su salotomis, jį idealiai galima pakeisti tiesiog alyvuogių aliejumi su šlakeliu citrinos arba natūraliu jogurtu.

Ingredientai

    • kininis kopūstas: 200 gramų
    • morkos: 1 (didelės)
    • saldesni obuoliai: 1 (vid. dydžio)
    • salieras: 1 stiebo
    • poras: 1 nedidelio gabaliuko
    Padažui:
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažas: Viename indelyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus ir atidėkite į šalį.
  2. 2. Tuomet kopūstą supjaustykite šiaudeliais.
  3. 3. Morką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  4. 4. Tada porą supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. 5. Obuolį nulupkite bei supjaustykite šiaudeliais.
  6. 6. Susmulkinkite saliero stiebą.
  7. 7. Po to į vieną indą sudėkite visas daržoves ir išmaišykite.
  8. 8. Salotas užpilkite pasiruoštu padažu ir išmaišykite. Iškart patiekite ir skanaukite! :)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Karštos lęšių salotos su topinambais
(2)