Žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotos su morkomis ir porais

2019-01-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotos su morkomis ir porais
Tokias žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotas buvau žurnale nužiūrėjusi dar labai seniai, tik man kažkaip labai keistai pasirodė: apvirtas žiedinis kopūstas ir nevirta morka. Atrodė, kad tai visai nesiderins. Tikrai.

Ir atidarius šaldytuvą, o ten - 2 žiediniai kopūstai. Prieš akis iškilo matytas receptas. Gal išmėginti? O jeigu šeimai nepatiks? Na, rizikuojam. Gavosi super skanios salotos - tiek prie kokio mėsos kepsnio, tiek valgyti vienas.

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 1
    • porai: 1
    • morkos: 1-2
    • veganiškas salotų kremas: 3 valgomųjų šaukštų (arba majonezas)
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žiedinį kopūstą išskirstykite mažais žiedynais bei apvirkite sūdytame vandenyje.
  2. 2. Išvirusius nuvarvinkite bei išpjaukite kotelius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada morką nulupkite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  5. sutarkuotos morkos
  6. 4. Poro baltąją dalį supjaustykite žiedais.
  7. 5. Tada visas daržoves dėkite į dubenį, dėkite veganiško salotų kremo (arba majonezo), pagardinkite pagal savo skonį druska ir pipirais. Išmaišykite.
  8. 6. Patiekite ir skanaukite!
  9. kalafijorų salotos su morkomis ir porais
  10. 7. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukoje galite matyti kokį veganišką salotų kremą aš naudoju. Man jis labai patinka, nes jį galima valgyti ir per tas šventes, kai majonezas yra negalimas.:)
  11. veganiškas salotų kremas
  12. 8. Rekomendacija: Daugiau kopūstų salotų receptų rasite: Kopūstų salotos.

uzbekas

as tai neverdu kalafijoru ir dedu su kotais. gaunasi vos ne skaniau
Atsakyti
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)