šokoladas: 150 gramų (galite maišyti su grietinėle)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių "Nutellą", šokoladą, cukrų, medų ir sviestą pakaitiname kol sviestas ištirps. Supilame pieną, išmaišiusios paliekame, kad atvėstų.
2. Tuomet kiaušinius šiek tiek paplakame bei supilame į pravėsusią masę.
Reklama
3. Tada miltus persijojame su kepimo milteliais, sumaišome su prieskoniais. Imbierą bei slyvas susmulkiname, sudedame į miltų, prieskonių mišinį. Supilame pravėsusią masę bei viską išmaišome.
4. Po to keksinę ištepame su sviestu, išklojame su kepimo popieriumi ir supilame meduolinę masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje (160 laipsnių) maždaug 50-60 minučių.
5. Galiausiai visiškai atvėsusį keksą perpjauname išilgai, perteame džemu, suklojame kita pusele bei apliejame tirpintu šokoladu. Mėgaujamės.:)
6. Pastebėjimas: Jeigu pasitaikytų slyvos kietokos, tai jas galima tiesiog išmirkyti brendyje, konjake arba rome. Vietoje imbiero arba slyvų galima dėti kitus mėgiamus džiovintus vaisius – pvz. cukatus, džiovintas spanguoles, vyšnias, razinas ar riešutus. Šis keksas labai tinka Kalėdoms ir ne tik.:)
7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.