švieži arba džiovinti rozmarinai: 1 valgomojo šaukšto
druska
Įdarui:
cukinijos: 3 mažų (~400 gramų)
mocarelos sūris: 200 gramų
pomidorai: 2 dideli
švieži rozmarinai: 0,5 valgomojo šaukšto
rupi druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles užpilkite šiltu vandeniu bei leiskite pastovėti apie 10–15 minučių. Suberkite miltus, įpilkite vieną šaukštą aliejaus, įberkite truputį druskos bei išminkykite purią tešlą. Leiskite tešlai pakilti laikydamos šiltoje patalpoje maždaug 2 valandas.
2. Tuomet plačią skardą išklokite su kepimo popieriumi, pašlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, vieną dalį sukrėskite į skardą, palyginkite ir leiskite jai pakilti dar maždaug 15 minučių. Jei tešla itin limpa prie pirštų, jos viršų apibarstykite mažu kiekiu miltų.
3. Paruoškite cukinijų įdarą: cukinijas supjaustykite plačiomis išilginėmis juostelėmis, jas pakepinkite, kol truputį suminkštėja bei gražiai apskrunda. Keptas cukinijas išdėliokite ant skardoje paruoštos tešlos. Mocarelą supjaustykite riekelėmis bei išdėliokite ant cukinijų, viską apibarstykite rupia druska.
4. Kitą pusę tešlos, kuria reikės uždengti įdarą, išimkite iš indo ir prieš dėdamos ją į skardą stenkitės išlyginti ant miltais pabarstyto stalo, kad ši būtų pagrindo dydžio. Dėkite ją ant pagrindo tešlos, apklotos įdaru, ir sulipinkite kraštus iš visų pusių.
5. Tada pomidorus supjaustykite riekelėmis, jais apdėliokite tešlos viršų, apibarstykite šviežiais rozmarinais ir rupia druska bei apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35–40 minučių, kol paviršius gražiai pagels. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Šią duonelę itin skanu valgyti su sriuba, salotomis, mėsa arba tiesiog vieną kaip užkandį.