Aš ir mano šeima tikrai labai mėgstame mielinius Kūčiukus (kituose Lietuvos regionuose dar būna vadinami "šližikai"). Įprastai pradedame juos kepti dar Lapkričio pradžioje ir kepame daugybe kartų iki pat Kūčių. Jie visada labai greitai pradingsta nuo stalo. Aš įprastai juos kramsnoju prie mėgstamos kavos puodelio, o vaikai pasirenka valgyti su arbata, arba kol dar šilti valgo su šalto pieno puodeliu.
Kūčiukai (dar kitur vadinami
prėskutėmis arba
šližikais) tai tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai ganėtinai nedideli, prėsko skonio, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos desertukai su aguonomis. Būna valgomi ir sausi, bet įprastai Kūčių vakarą patiekiami mirkyti aguonpienyje arba su
spanguolių kisieliumi.
Kai kur pagal tradicijas kūčiukus kepdavo ne tik iš kvietinių, bet ir iš miežinių arba grikinių miltų.
Jeigu mėgstate itin griežtai laikytis tradicijų, tai šis receptas ne Jums, geriau pasirinkite
tradicinius kūčiukus. Bet man ir mano šeimai, šie yra daug skanesni, taigi bėgam gaminti.
Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi maždaug ~3 kepimo skardos kūčiukų.
Janina
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Aldona
Astulka Kaval
Atsakyti
Marija
Atsakyti
Magdalena
Oi
Vilma
Atsakyti
Edita
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Livija
Atsakyti
Fausta
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Edita
Atsakyti