Mielinis velykų pyragas (Velykinė "boba")

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinis velykų pyragas (Velykinė "boba")

Ingredientai

    • mielės: 25 gramai
    • pienas: 150 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • druska
    • miltai: 700 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • razinos: 100 gramų
    Glazūrai:
    • cukraus pudra: 3 šaukštai
    • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • romas: 1 valgomasis šaukštas (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus bei trupučiu pieno. Šiek tiek pašildome. Paliekame, kad susidarytų mielių "kepurėlė".
  2. 2. Tuomet pakaitiname likusį pieną, į jį sudedame sviestą, druską, bei likusį cukrų. Atvėsiname. Supilame mielių masę.
  3. 3. Suberiame miltus, gerai išmaišome. Uždengiame bei paliekame šiltai maždaug valandai, kol tešla padvigubės.
  4. 4. Tada kai tešla pakyla, įmušame kiaušinių trynius. Gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus. Suberiame razinas. Labai gerai išsukame.
  5. 5. Tešlą sukrečiame į tradicinę "velykinės bobos" - cilindrinę kepimo formą, išteptą sviestu bei pabarstytą miltais. Tešlos turėtų būti iki pat viršaus. Jei tokios formos neturime, puikiai tiks ir apvali forma keksui.
  6. 6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas ir švarus. Pilnai atvėsiname ir padėję formą ant šono, atsargiai išimame Velykinę "bobą".
  7. 7. Galiausiai glazūrai visus produktus sumaišome. Aptepame velykinio pyrago viršų. O dabar jau mėgaujamės, skanaus!

Inga

Prastas receptas - proporcijos neatitinka. Cukraus visai nera.
Atsakyti

Vytė

Absoliučiai nevykęs receptas. Negaiškite laiko ir negadinkite produktų!
Atsakyti
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Virtas veršio liežuvis
(3)