1. Pirmiausia minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydamos.
2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei maltais migdolais. Švelniai įmaišykite į sviesto bei kiaušinių masę.
Reklama
3. Po to suberkite supjaustytus rabarbarus bei išmaišykite.
4. Paskui tešlą sukrėskite į nedidelę kvadratinę kepimo formą (manosios kraštinė buvo 20 centimetrų), išklotą su kepimo popieriumi, paviršių išlyginkite bei gausiai apibarstykite ruduoju cukrumi.
5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40–45 min., kol paruduoja, o paviršiuje cukrus truputį apsilydo suformuodamas gardžią plutelę (ar jau iškepė, tikriname mediniu iešmeliu). Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Pyragas itin gardus dar šiltas, su plakta grietinėle. Tik pjaustyti ne visiškai atvėsusį gali būti kiek sunkoka, nes pyragas labai minkštas, sunkiai pakeliamas nuo formos.
7. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.