Miško grybų rizotas - risotto su vynu ir parmezano sūriu

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Miško grybų rizotas - risotto su vynu ir parmezano sūriu
Neseniai pasakojau kaip paruošti klasikinį risotto ir susilaukiau nemažai pagyrų. Šį kartą noriu parodyti Jums kiek kitokį variantą, kuris man labai patiko - su miško grybais. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o skonis labai geras. Tad dalinuosi, išmėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • trumpagrūdžių ryžių: 1 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • grybų: 2 saujų (aš naudojau šaldytus)
    • česnako: 2 skiltelių
    • salierų stiebų: 1
    • balto vyno: 150 mililitrų
    • aliejaus
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • sultinio: 1 litro (vištienos arba daržovių)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čiobrelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • parmezano sūrio: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susmulkintus svogūnus, salierus ir česnaką pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
  2. 2. Tuomet suberiame ryžius, šiek tiek pakepkite, kol taps skaidrūs.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite vynu ir maišydami kepkite, kol išgaruos alkoholis.
  5. 4. Įpilkite šiek tiek sultinio ir sumažinkite kaitrą. Maišykite, kol visas skystis susigers, tuomet įpilk dar sultinio - šitaip kartokite procesą, kol nebeliks sultinio ir ryžiai bus išvirę.
  6. 5. Pagardinkite druska, prieskoniais, pabaigoje įmaišykite sviestą.
  7. 6. Grybus atšildykite, apvirkite sūdytame vandenyje. Sudėkite į rizotą, permaišykite ir patiekite su tarkuotu parmezano sūriu. Skanaukite!
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)