Močiutės burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis ir pomidorų padažu

2019-08-27 Autorius WorldRecipes.lt

Močiutės burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis ir pomidorų padažu
Pamenu, kad šio burokėlių mišrainės žiemai su paprikomis ir pomidorų padažo receptą aš gavau iš savo vyro močiutės. Ji sakė, kad mano dabartinis vyras jau seniai mėgsta šią mišrainę, o man ji tada buvo atradimas. Skonis tikrai labai geras, patiko ir man jau pirmu paragavimu. Dabar jau ir aš keli metai kaip ją gaminu. Atėjo laikas ir su Jumis pasidalinti šiuo labai geru receptu. Pamėginkite! :)

Ingredientai

    • virti burokėliai: 4 kilogramų
    • pomidorų padažas: 500 gramų (paprastas, be jokių priedų, aš naudojau "Kėdainių")
    • paprikos: 500 gramų
    • svogūnai: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų (galima dėti ir mažiau; pagal skonį)
    • druska: 1,5-2,5 valgomojo šaukšto
    • actas: 100 gramų
    • aliejus: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlius išvirkite, nulupkite bei sutarkuokite.
  2. 2. Tuomet paprikas bei svogūnus smulkiai supjaustykite.
  3. 3. Tada aliejuje apkepinkite svogūnus, po to ir paprikas.
  4. apkepinami svogūnai su paprikomis
  5. 4. Viską, išskyrus actą ir pomidorų padažą supilkite į puodą su burokėliais ir virkite.
  6. 5. Actą ir pomidorų padažą supilkite bebaigiant virti.
  7. verdama močiutės burokėlių mišrainė žiemai
  8. 6. Aš pati viriau maždaug 20 minučių.
  9. 7. Galiausiai supilkite į iškaitintus stiklainius. Pridenkite kol atvės ir neškite į rūsį. Tikrai nuostabus receptas. Skanaus!
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

undefined

Labai skanios salotos
Atsakyti

Olga

Kiekvienais metais gaminu, tinka ne tik salotoms, bet ir sriuboms.
Atsakyti