Morengai su šokoladu

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 2
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • pieninis šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių, įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki standžių putų, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų. Tuomet po truputį dėkite cukraus pudros bei kiekvieną kartą išplakite. Kepimo skardą užklokite su kepimo popieriumi bei konditeriniu švirkštu formuokite sausainiukus. Kepkite iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Tada iškeptus palikite pravertoje orkaitėje. Palaukite, kol atvės bei tik po to nuimkite nuo popieriaus.
  2. 2. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Paimkite vieną morengą, jo apačią ištepkite lydytu šokoladu bei priglauskite kitą Palikite šokoladui sustingti. Mėgaukitės:)
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Morengai su šokoladu
Morengai su šokoladu