1. Iš pradžių kambario temperatūros kiaušinių baltymus plakame mikseriu, kol pradės putoti. Tuomet plakdamos beriame po 2 šaukštus cukraus (sumaišome su vanilinu). Kitus 2 šaukštus galite berti tik tada, kai prieš tai subertas bus visiškai ištirpęs baltymuose (patriname truputį baltymų tarp pirštų - turi nesijausti cukraus kristalų). Ir taip plakame, kol bus subertas visas cukrus. Masė turi būti tokios konsistencijos, kad apvertus dubenį ji turi neiškristi.
2. Po to išplaktus baltymus sudedame į konditerinį maišelį bei ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspaudžiame maždaug 2,5 centimetrų skersmens morengus (gaunasi maždaug 36-40 vnt.). Kepame iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių. Nuo kepimo popieriaus nuimame tik tada, kai morengai visiškai atšals.
Reklama
3. Pasiruoškite produktus, kuriais sulipdysite morengus po du. Šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės bei visiškai atvėsiname. Grietinėlę išplakame su cukraus pudra iki standumo.
4. Vieną morengą pamirkome šokolade (stengiamės, kad šokolado butų nelabai daug, nes paskui jis labai teka nuo morengų), ant šokolade pamirkyto morengo puselės uždedame truputį plaktos grietinėlės bei ant viršaus kitą morengą, pamirkytą šokolade. Gausite maždaug 18-20 morengų su šokoladu ir grietinėlės kremu. Lepinamės!
5. Pastebėjimas: Kadangi šokoladas turi sustingti bei morengai turi gerai sulipti - sulipdytus morengus aš pati "stačiai" sudėjau i kiaušinių dežutes, kad nenubėgtų šokoladas, ir pastačiau trumpam į šaldytuvą. Sustingo itin greitai. Paragavusi gailėjausi, kad nedariau iškart iš dvigubos porcijos.
6. Rekomendacija: Daugiau morengų receptų rasite: Morengų receptai.