Morenginis vyniotinis su grietinėle

2019-06-12 Autorius Jurgittos receptai

Morenginis vyniotinis su grietinėle

Ingredientai

    Pagrindas tešlai:
    • kiaušinių tryniai: 4
    • sviestas: 75 gramų
    • miltai: 140 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 100 gramų
    Morengui:
    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 200 gramų
    Įdarui:
    • plakamoji grietinėlė: 400 gramų
    • cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gaminkite pagrindą: Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną dėkite kiaušinių trynius bei gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, viską išmaišykite - gausite minkštą limpančią tešlą. Tokia ir turi gautis. Tieskite į skardą kepimo popierių bei ant jo šaukštu arba mentele plonu sluoksniu (per visą skardą - manosios išmatavimai 32x35 centimetrai) paskirstykite tešlą.
  2. 2. Tuomet iki standumo išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi bei užtepkite juos ant tešlos. Visa tai kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Įdaras: Suplakite grietinėlę. Cukraus dėkite pagal savo skonį, bet pagrindas ganėtinai saldus, todėl daug cukraus į grietinėlę aš nededu. Galite įdėti, jeigu norisi, konservuotų vaisų - ananasų, mandarinų ar kt. šis vyniotinis labai panašus į pirktinį "Rojų", o jis būna su mandarinais.
  5. 4. Kai jau iškeps pagrindas, išimkite jį, šiek tiek atvėsinkite ir apverskite, kad tešlinė pusė būtų viršuje. Dar ant šilto pagrindo paskirstykite grietinėlę bei labai atsargiai suvyniokite į vyniotinį. Neišsigątame - tešla labai trapi, dažnai lūžta. Jeigu sulūžta, vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą - kai sustings, jis taps kietas. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.