1. Morkų biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame aliejų bei dar paplakame. Tada sudedame sutarkuotas morkas. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei cinamonu. Įmaišome į tešlą. Ten pat keliauja ir pasmulkinti graikiniai riešutai. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati kloju tik dugną, šonus patepu alyvuogių aliejumi) bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepęs tikriname mediniu iešmeliu). Pilnai atvėsiname. Perpjauname per pusę į du biskvitus.
2. Cukinijų biskvitas: Lygiai taip pat pasielgiame su cukinijų biskvitu, tik vietoje morkų dedame cukinijas, vietoje cinamono - kardamoną, o vietoje graikinių riešutų - aguonas (tik kepame gal keliomis minutėmis ilgėliau).
Reklama
3. Kremas: Visus nurodytus ingredientus išplakame iki vientisumo (šiek tiek atsidedame šonų aptepimui, jeigu norisi).
4. Tuomet į kepimo formą atsegamais kraštais dedame vieną morkų biskvitą, ant viršaus paskirstome ketvirtadalį kremo. Po to krauname cukinijų biskvitą, vėl kremas, vėl morkų biskvitas, vėl kremas ir pabaigai - antras cukinijų biskvitas ir likęs kremas. Puošiame graikiniais riešutais bei aguonomis arba kaip tik Jūsų fantazijai norisi. Leidžiame pastovėti šaldytuve per visą naktį. Mėgaujamės!
5. Pastebėjimas: Nerealiai geras bei gardus tortas! Pati nesitikėjau tokio nuostabaus rezultato. Nesitikėjo ir tie, kuriems buvo pranešta, kad šis tortas yra gamintas su daržovėmis. Netgi gana kreivokais veidais buvo sutikta tokia nelaukta žinia, bet viskas čia itin gerai subalansuota, nereikia bijoti daržovių tortuose. Morkas išduoda tik biskvito (jei taip galima pavadinti...) spalva, o cukinijos išvis pajausti šiame tortuke neįmanoma, tik priduoda biskvitams labai nuostabaus drėgnumo.
6. Rekomendacija: Daugiau tortų su maskarpone receptų rasite: Tortai su maskarpone.