Morkų ir cukinijų tortas su maskarpone

2018-08-23 Autorius Nekenčiu virtuvės

Morkų ir cukinijų tortas su maskarpone

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Morkų biskvitui:
    • morkos: 200 gramų (tarkuotos bulvių tarka)
    • kiaušiniai: 2
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • šviesūs speltos miltai: 200 gramų (pridėjau dar 1 valgomąjį šaukštą, nes mano skystoka tešla pasirodė - gal dėl didelių kiaušinių)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • graikiniai riešutai: 50 gramų
    Cukinijų biskvitui:
    • cukinijos: 200 gramų (tarkuotos burokine tarka)
    • kiaušiniai: 2
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
    • šviesūs speltos miltai: 200 gramų (pridėjau dar 2 valgomuosius šaukštus, nes skystoka tešla pasirodė)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    Kremui:
    • maskarponė: 500 gramų
    • graikiškas jogurtas: 250 gramų
    • klevų sirupas: 6 valgomųjų šaukštų (naudota 100 gramų agavos sirupo, manau tiktų ir medus)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkų biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame aliejų bei dar paplakame. Tada sudedame sutarkuotas morkas. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei cinamonu. Įmaišome į tešlą. Ten pat keliauja ir pasmulkinti graikiniai riešutai. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati kloju tik dugną, šonus patepu alyvuogių aliejumi) bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes (ar jau iškepęs tikriname mediniu iešmeliu). Pilnai atvėsiname. Perpjauname per pusę į du biskvitus.
  2. 2. Cukinijų biskvitas: Lygiai taip pat pasielgiame su cukinijų biskvitu, tik vietoje morkų dedame cukinijas, vietoje cinamono - kardamoną, o vietoje graikinių riešutų - aguonas (tik kepame gal keliomis minutėmis ilgėliau).
  3. Reklama
  4. 3. Kremas: Visus nurodytus ingredientus išplakame iki vientisumo (šiek tiek atsidedame šonų aptepimui, jeigu norisi).
  5. 4. Tuomet į kepimo formą atsegamais kraštais dedame vieną morkų biskvitą, ant viršaus paskirstome ketvirtadalį kremo. Po to krauname cukinijų biskvitą, vėl kremas, vėl morkų biskvitas, vėl kremas ir pabaigai - antras cukinijų biskvitas ir likęs kremas. Puošiame graikiniais riešutais bei aguonomis arba kaip tik Jūsų fantazijai norisi. Leidžiame pastovėti šaldytuve per visą naktį. Mėgaujamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Nerealiai geras bei gardus tortas! Pati nesitikėjau tokio nuostabaus rezultato. Nesitikėjo ir tie, kuriems buvo pranešta, kad šis tortas yra gamintas su daržovėmis. Netgi gana kreivokais veidais buvo sutikta tokia nelaukta žinia, bet viskas čia itin gerai subalansuota, nereikia bijoti daržovių tortuose. Morkas išduoda tik biskvito (jei taip galima pavadinti...) spalva, o cukinijos išvis pajausti šiame tortuke neįmanoma, tik priduoda biskvitams labai nuostabaus drėgnumo.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų su maskarpone receptų rasite: Tortai su maskarpone.
Nuogas tiramisu maskarponės sūrio tortas
(1)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)
Močiutės medaus tortas
(1)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)