1. Iš pradžių pirktinį natūralų jogurtą iš šaldytuvo išimame prieš kelias valandas, kad sušiltų iki kambario temperatūros bei suaktyvėtų bakterijos.
2. Pastebėjimas: Viename žurnale perskaičiau, kad tinka tiek kaimiškas tiek parduotuvinis pasterizuotas pienas, tik ruošti jį reikėtų skirtingai. Kaimišką pieną reikia užvirinti bei atvėsinti iki 43 laipsnių, o parduotuvinio pasterizuoto pieno užvirinti nereikia, tik pašildyti iki 43 laipsnių temperatūros.
Reklama
3. Mano pačios pienas buvo pirktinis, todėl aš jį tik pašildžiau iki 43 laipsnių temperatūros (matavau su specialiu termometru, bet jeigu jo neturite, temperatūrą galite nuspėti įkišusios pirštą, turi nedeginti, o jaustis šiluma). Atidarome jogurto indelį, šaukšteliu išplakame bei supilame į pieną. Gerai išmaišome bei perpilame į molinį arba stiklinį indą, uždengiame medžiagine skiautele (sandariai uždaryti nereikia) ir pvz. per visą naktį paliekame kambario temperatūroje - kur nors šiltesnėje vietelėje (nes jeigu bus šalta, nesidaugins jogurto bakterijos).
4. Po to laikome šaldytuve, jogurtas negenda visą savaitę. Prieš naudodamos, jogurtą išplakame bei skaninti įvairiausiais priedais. Mėgaujamės!
5. Rekomendacija: Daugiau jogurto receptų rasite: Jogurto receptai.