Picos padas iš daržovių man buvo tikra naujovė ir neslėpsiu, man, kuri niekad nėra gaminus paprasto picos pado, šis receptas buvo tikras iššūkis. Bet rezultatas man labai patiko. Tad siūlau išbandyti ir jums :)
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Pradėkite nuo kalafioro: nuo koto atskirtas šakeles stambiai supjaustykite ir sudėkite į blenderį, turi gautis šiek tiek smulkesni gabalėliai nei ryžių grūdas.
Reklama
3. Išplaktus iki putų kiaušinių baltymus, druską, miltus ir raudonėlį sumaišykite su kalafiorais, kol susidaro vientisa tešla.
4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir suformuokite du rutulius.
5. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų įdėkite tešlą ir kočėlu ar šaukštu suformuokite maždaug 1 centimetro storio blyną.
6. Tuomet tešlą patepkite kokosų aliejumi ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
7. Kol picos pagrindai kepa, ruoškite pomidorų padažą: įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir rozmariną, pasūdykite ir kepinkite maždaug 5 minutes.
8. Po to sudėkite pomidorus (jei labai pomidorai nepjaustyti arba stambūs, prieš tai galite truputį pertrinti blenderiu) ir kepinkite dar maždaug 10 minučių, kol šiek tiek nugaruoja skysčiai.
9. Liko paprasčiausia dalis: ant picos pagrindų tepkite pomidorų padažą ir dėkite norimus ingredientus, kepkite vėl 180 laipsnių temperatūroje maždaug 8-10 minučių.
10. Mano pasirinkti pagardai buvo tokie: pusė pakelio sutrupinto fetos sūrio, 100 gramų špinatų lapų, saujelė kedro riešutų. O kitai picai: pusė raudonos saldžiosios paprikos supjaustytos šiaudeliais, 100 gramų plonais grežinėliais pjaustytos mocarelos, 1 smulkiai pjaustyta čili paprika.