Naminė picos tešla yra pagrindinis elementas, nuo kurio prasideda skani pica. Ji turi būti lengvai iškočiojama, minkšta, ir tinkamos tekstūros, kad būtų traški išorėje, bet išlaikytų minkštumą viduje. Tešla gaminama iš paprastų ingredientų: miltų, vandens, mielių, druskos, cukraus ir aliejaus. Mielės tešlą pakelia, suteikdamos jai purumo, o ilgesnis kildinimo laikas prisideda prie geresnio skonio ir tekstūros. Paruoštą tešlą reikia kildinti bent valandą arba per naktį šaldytuve, kad subręstų ir būtų lengviau iškočiojama.
Redaktorės Vaidos komentaras - be gero picos pagrindo neįmanoma pagaminti skanios picos. Ši tešla gaminta daugybę kartų, niekada nenuvilia. Paruošus pagrindą pasigaminkite savo mėgstamiausią picą - su
kumpiu,
pievagrybiais, alyvuogėmis, malta mėsa, pomidorais, vytintu kumpiu, rukola ir pan. Ir žinoma svarbiausias ingredientas - sūris.