Naminė pica orkaitėje su šonine ir mocarela

2024-10-14 Autorius Vaida Bučinskienė

Naminė pica orkaitėje su šonine ir mocarela
Naminė picos tešla yra pagrindinis elementas, nuo kurio prasideda skani pica. Ji turi būti lengvai iškočiojama, minkšta, ir tinkamos tekstūros, kad būtų traški išorėje, bet išlaikytų minkštumą viduje. Tešla gaminama iš paprastų ingredientų: miltų, vandens, mielių, druskos, cukraus ir aliejaus. Mielės tešlą pakelia, suteikdamos jai purumo, o ilgesnis kildinimo laikas prisideda prie geresnio skonio ir tekstūros. Paruoštą tešlą reikia kildinti bent valandą arba per naktį šaldytuve, kad subręstų ir būtų lengviau iškočiojama.

Redaktorės Vaidos komentaras - be gero picos pagrindo neįmanoma pagaminti skanios picos. Ši tešla gaminta daugybę kartų, niekada nenuvilia. Paruošus pagrindą pasigaminkite savo mėgstamiausią picą - su kumpiu, pievagrybiais, alyvuogėmis, malta mėsa, pomidorais, vytintu kumpiu, rukola ir pan. Ir žinoma svarbiausias ingredientas - sūris. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • Sausos mielės: 7 g
    • Cukrus: 1,5 arb. š.
    • Šiltas vanduo: 310 g
    • Miltai: 450 g
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Druska: žiupsnis
    Priedai:
    • Pomidorų padažas: 2 valg. š. (picai aptepti)
    • Šoninės juostelės: 4 vnt.
    • Mocarelos sūris: 1 vnt. (125 g)
    • Bazilikai: keli lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenėlyje sumaišyti mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Vanduo turi būti pakankamai šiltas, bet jokiais būdais ne karštas. Išmaišius dubenėlį uždengti rankšluostėliu ir palikti 10-15 min, kol mielės suputos.
  2. 2. Į didelį dubenį sudėti miltus, berti druskos ir supilti alyvuogių aliejų. Prie miltų supilti ir suputojusias mieles. Užminkyti tešlą. Jeigu tešla minkoma rankomis, tai reikėtų daryti bent 8 min., kad tešla taptų pakankamai elastinga. Visą procesą galima atlikti virtuvinio kombaino pagalba. Tešla turi gautis tik vos limpanti. Jeigu tešla per minkšta, po truputį, vis minkant, dėti papildomai miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Išminkytą tešlą perkelti į aliejumi išteptą dubenį ir uždengti maistine plėvele. Dubenį padėti šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų. Jos tūris turėtų padvigubėti, tai užtruks 1-1,5 val.
  5. 4. Iškilusią tešlą šiek tiek paminkyti ir padalinti į tiek gabalėlių, kiek picų norėsis. Tešlos užteks dviems vidutinio dydžio picoms arba keturioms mažesnėms. Galima formuoti ir mini picas.
  6. 5. Ant švelniai miltuoti paviršiaus iškočioti daugiau mažiau apvalius paplotėlius. Galima ir rankomis suformuoti.
  7. 6. Šoninės juosteles supjaustyti gabalėliais, mocarelos sūrį sutarkuoti.
  8. 7. Ant iškočioto picos pagrindo tepti pomidorų padažo, išdėlioti smulkintas šoninės juosteles ir viską apibarstyti tarkuotu mocarelos sūriu.
  9. 8. Orkaitę įkaitinti iki 250 C temperatūros ir paruoštas picas kepti apie 12-15 min. Stebėti, kad pagrindas neapskrustų per daug. Papuošti baziliko lapeliais.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Vegetariška pica su keptom daržovėm
(1)
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Pica su baklažanais ir kalakutiena
(1)