tarkuotas kietasis sūris: poros saujų (geriausia parmezanas)
ančiuviu file aliejuje: 4 gabaliukų
majonezas: 3 šaukštų
Dižono garstyčios: 1 šaukštelio
alyvuogių aliejus: poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti
baltasis vyno actas: 2 šaukštelių
vanduo: šlakelio
druska
malti juodieji pipirai
prieskoniai vištienai
Viduržemio jūros prieskonių mišinys
Recepto paruošimas
1. Pradžioje duoną supjaustome kubeliais, sudedame į dubenėlį, apšlakstome keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišome. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, subėriame kubelius bei vis pamaišydamos kepame orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.
2. Tuomet vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Susmulkiname dvi skilteles česnako, jas sumaišome su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtriname vištieną, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniojame į foliją bei orkaitėje kepame maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidengiame, kad šiek tiek apskrustų.
Reklama
3. Padažas: Sūris, pora susmulkintų česnako skiltelių, majonezas, garstyčios, ančiuviai, alyvuogių aliejus, baltojo vyno actas keliauja į trintuvę bei pavirsta į vientisą masę. Po to dar įberiame žiupsnelį druskos bei įpilame šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis. Šitų ingredientų kiekį keiskite pagal savo ir kiekvieno skonį.
4. Galiausiai salotų lapus supjaustykite arba suplėšykite, sumaišykite su skrebučiais, užpilkite padažo bei išmaišykite. Tai padaryti patogiausia tiesiog rankoms. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek skrebučių, uždėkite tarkuoto kietojo sūrio bei įdėkite porą vištienos gabaliukų. Gardumėlis!