1. Eklerai: Pirmiausia į puodą supilame pieną, įdedame sviestą ir žiupsnelį druskos.
2. Sviestą gerai pašildome ir sudedame išsijotus miltus nuolat maišydami, užviriname masę ir nuimame nuo viryklės.
3. Paskui plakdami masę po vieną sudedame kiaušinius. Aš pati kiaušinius sudėjau iškart į karštą tešlą.
4. Paruoštą masę sudedame į konditerinį maišelį arba švirkštą ir išspaudžiame 10 centimetrų ilgio juosteles suteptoje sviestu arba užtiestoje pergamentu skardoje. Tarp juostelių paliekame maždaug 5 centimetrų tarpus.
5. Aš pati eklerus kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje lygiai pusvalandį (kituose receptuose kepimo laikas trumpesnis, gal dėl orkaitės niuansų).
6. Orkaitės kepant eklerams neatidarinėjame.
7. Iškeptuose ekleruose darykite kiaurymę ir pripildykite plikyto kremo, eklerų viršų padenkite vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
8. Plikytas kremas: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus galite sunaudoti kitam patiekalui, mums šį kartą jų neprireiks. :)
9. Inde, kuris skirtas mikrobangei, suplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir vanilinu, pilkite pieną ir berkite miltus bei krakmolą.
10. Gerai permaišykite kad nebūtų gumuliukų ir dėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 3-5 minutėms maksimaliu galingumu ( tai yra atitirpinimo funkcija). BŪTINAI kas minutę išimame ir labai gerai permaišome , kad nebūtų gumuliukų.
11. Kremo tirštumas priklausys nuo to, kiek laiko jūs jį gaminsite, man pačiai kremo pagaminimui reikėjo 4 minučių.
12. Rekomendacija: Daugiau eklerų receptų rasite: Eklerų receptai.
Aistė
Tikrai labai skanūs. Mūsų šeimai patiko. :)
Atsakyti
Kristė
Eklerai iškilo ir subliuško išjungus orkaitę. Prieš tai kepiau kitą receptą ir viskas gavosi puikiai. Taigi kalta ne orkaitė. Tik norėjau išvandyti tešlą su pienu.
Atsakyti
Aistė
Atsakyti
Kristė
Atsakyti