Naminiai kalakutienos kotletai kitaip - su majonezu ir krakmolu

2023-09-09 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai kalakutienos kotletai kitaip - su majonezu ir krakmolu
Man asmeniškai labai patinka šie naminiai kalakutienos kotletai tuo, kad juos įmanoma iškepti nesusitepus rankų, gaunasi toks tarsi "moterišką manikiūrą tausojantis receptas". Tikrai žinau, kad labai juokingai skamba, bet aš iš tiesų nemėgstu ant rankų likusio svogūnų kvapo, kai žinau, kad reikės eiti į darbą ir bendrauti su klientais - čia mes juos susmulkinsime elektrine pjaustykle. Ir dar nemėgstu rankomis minkyti žalio faršo - šiame recepte masė gaunasi pakankamai skysta, tad ją maišysime ir dėsime į keptuvę šaukštu. Nuostabi idėja! Tad mėginam pasigaminti. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 kotletų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • maltos kalakutienos: 600 gramų
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 2
    • majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • maltos mėsos prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
    • petražolių: 1 saujos
    • augalinio aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną susmulkinkite ir apkepinkite ant aliejaus iki skaidrumo.
  2. 2. Tada dubenėlyje išplakite kiaušinius su majonezu, krakmolu ir prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite kapotas žoleles.
  5. 4. Į maltą mėsą supilkite pravėsusius svogūnus ir kiaušinių plakinį. Išmaišykite. Masė turi gautis ganėtinai skystoka.
  6. 5. Dėkite šaukštu į gerai įkaitintą aliejų, šonus palyginkite šaukštu ir kepkite, kol gražiai apskrunda.
  7. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  8. 7. Patarimas: Jei turite daugiau laiko, galite šiuos maltinukus dar patroškinti tokiame padaže: ant gabaliuko sviesto apkepinkite šiaudeliais pjaustytą morką ir svogūną (dar skaniau - porą).
  9. 8. Kai apkepa, įdėkite šaukštą miltų, pamaišykite ir užpilkite trupučiu pieno, keliais šaukštais grietinės.
  10. 9. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite kotletus ir uždengę patroškinkite ant nedidelės kaitros maždaug 10 minučių.
  11. 10. Jei padažas tirštokas, galite jį dar praskiesti trupučiu sultinio arba tiesiog - karšto vandens. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos kotletų receptų rasite: Kalakutienos kotletų receptai.
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
(6)