Naminių koldūnų sriuba

2018-02-20 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Naminių koldūnų sriuba

Ingredientai

    • sultinys: 2,5 litro
    • koldūnai: 500 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • porai: 1
    • raudonos saldžiosios paprikos: 0,5
    • aliejus (kepimui)
    • smulkintos petražolės: žiupsnelio
    • 5 pipirų mišinys: žiupsnelio
    • džiovintų daržovių mišinys: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morką supjaustome kubeliais, svogūną, porą bei papriką susmulkiname ir apkepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  2. 2. Tuomet į verdantį sultinį suberiame koldūnus bei verdame maždaug 15 minučių. Sudedame pakepintas daržoves, prieskonius bei žalumynus. Paverdame dar maždaug kelias minutes bei išjungiame viryklę. Skanaujame!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Buvo naudoti namininiai koldūnai su triušiena, bet galima naudoti ir pirktinius. Buvo labai skanu.
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)
Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
(1)
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)