Nekeptas gaivus sūrio ir grietinėlės tortas

Ingredientai

    • maskarponės sūris: 300 gramų
    • grietinėlė: 500 mililitrų
    • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio (397 gramų)
    • sausainiai: 300 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • citrinos nutarkuotos žievelės: 1
    • braškės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius sutriname su kambario temperatūros sviestu, dedame į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginame bei paplojame su rankomis. Dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių. Želatiną užpilame vandeniu, pabrinkiname maždaug 15–20 minučių.
  2. 2. Tuomet į maskarponės sūrį supilame saldintą sutirštintą pieną, įtarkuojame citrinos žievelės, išmaišome. Grietinėlę išplakame bei įmaišome į maskarponės ir saldinto sutirštinto pieno masę, išmaišome iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ant garų vonelės ištirpiname želatiną. Truputį pravėsiname. Želatiną supilame (nuolat maišydamos) į grietinėlės ir maskarponės sūrio masę. Išimame iš šaldytuvo padą, užpilame kremą, dedame į šaldytuvą maždaug 20–30 minučių. Išėmus iš šaldytuvo papuošiame bei vėl dedame į šaldytuvą maždaug 3–4 valandoms. Skanaujame!
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Raw Snickers tortas
(3)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Plikytų pyragaičių tortas
(3)