aliejus: 0,5 stiklinės (arba toks pat kiekis tirpdyto kepinių margarino)
miltai: 3 stiklinių
kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
riešutai (viršaus pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių moliūgą sutarkuojame smulkios burokinės tarkos pagalba. Jeigu išsiskiria labai daug skysčio, jį nupilame.
2. Tuomet į moliūgų tarkius mušame kiaušinius, pilame cukrų ir aliejų, dedame kepimo miltelius bei išmaišome. Pilame miltus bei dar kartelį išmaišome.
Reklama
3. Tada viską pilame į kepimo formą bei dedame į šaltą orkaitę nustačiusios 170 laipsnių temperatūros kaitinimą tik iš apačios, tokioje temperatūroje kepame kol įkais ir dar maždaug 20 minučių. Paskui temperatūrą padidiname iki 190 laipsnių bei dar kepame maždaug pusvalandį. Patiekiame ir mėgaujamės!
4. Pastebėjimas: Kepti šį pyragą galite ir kaitinant visą orkaitę, bet geriau iškepa tik iš apačios. Viršutinėje nuotraukoje pyragas keptas kaitinant visą orkaitę, žemesnėje - tik iš apačios.