Obuolių pyragaičiai su viskiu

2018-05-24 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragaičiai su viskiu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • obuoliai: 2 (dideli)
    • viskis: 5 valgomųjų šaukštų
    • minkštas sviestas: 180 gramų
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 180 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nuplauname, nulupame bei supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į sandarų indą, apšlakstome viskiu bei uždarytą paliekame šaltai maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Tuomet sviestą iki purumo išplakame su cukrumi. Po vieną vis plakdamos įmušame kiaušinius. Sumaišome miltus, druską bei kepimo miltelius. Toliau plakdamos įsijojame miltų mišinį į tešlą. Šaukštu įmaišome obuolius.
  3. Reklama
  4. 3. Po to orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros. Tešlą paskirstome į 12 keksiukų formelių (jei kepsite pyragą, tada 24 centimetrų skersmens kepimo formos pagrindą išklojame su kepimo popieriumi, o kraštus ištepame su sviestu).
  5. 4. Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių. Paskui kepinį uždengiame aliuminio folijos lakštu bei kepame dar apie 15-20 minučių (jei kepsite pyragą - kepame dar 25-30 minučių). Ar pyragas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - jei įsmeigus bei ištraukus pagaliuką ant jo nelieka tešlos - pyragas iškepęs. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške
(9)
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)