Oreo tortas

2018-04-24 Autorius Om nom nom

Oreo tortas

Ingredientai

    Pagrindui:
    Sūrio masei:
    • grietinėlės sūris: 200 gramų (arba varškės kremas)
    • maskarponė: 250 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • "Oreo" sausainiai: 10
    Viršui:
    • "Oreo" sausainiai: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sausainius sumalkite iki smulkių, tarsi smėlio, trupinių. Sviestą išlydykite, pilkite į sausainius, įberkite žiupsnį druskos. Išmaišykite, suberkite į formą (idealiausia, atsegamu šonu), tolygiai paskirstykite bei delnu spaudykite, kol pagrindas rodosi visur vienodo storio ir niekur nesimėto palaidi trupiniai. Uždenkite su maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą stingtį, kol plaksite kremą.
  2. 2. Sūrio masė: Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Grietinėlės sūrį arba, mano atveju, varškės kremą, maskarponę bei cukrų plakite tol, kol cukrus ištirpsta. Šaukšto arba mentelės pagalba atsargiai įmaišykite grietinėlę.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sausainius berkite į kombainėlį bei pulsiniu rėžimu sumalkite iki stambių trupinių. Arba suberkite į maišelį bei padaužykite kočėlu, žodžiu, darykite bet ką, kad sausainiai sutrupėtų, bet miltais nepavirstų.:)
  5. 4. Palengva įmaišykite į sūrio masę, supilkite ant sustingusio pagrindo bei išlyginkite paviršių.
  6. 5. Viršus: Sausainius sumalkite iki tokių pat trupinių, kokius malėte pagrindui. Tolygiai paskirstykite ant pyrago, uždenkite su plėvele bei dėkite į šaldytuvą mažiausiai pusdieniui, o dar geriau - per visą naktį. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Sausainių ir varškės tortelis su uogomis
(56)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)