lazdyno riešutai: trijų ketvirtdalių stiklinės (arba sutrintų vaflių)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Apskritas kepimo skardas išklojame folija, patepame sviestu.
2. Tuomet sumaišome miltus, kakavą bei kepimo miltelius, įmaišome susmulkintus lazdyno riešutus.
3. Tada iki putų išplakame kiaušinius. Lėtai suberiame cukrų, plakame maždaug 5 minutes, kol masė pasidarys tirštesnė.
4. Per tris kartu suberiame miltų masę į plaktų kiaušinių masę.
5. Po to paskirstome tešlą tolygiai į kepimo formas, kepame tol, ko įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksime švarų.
6. Iškepusius lakštus paliekame orkaitėje 5 minutes, paskui išimame ir paliekame atvėsti.
7. Pertepimas: Ištirpiname šokoladą, po to paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Sumaišome šokoladą, sviestą ir "Nutella" kremą.
8. Atvėsusius biskvitus perpjauname perpus. Sutriname vaflius, įdėjusios į maišelį.
9. Tris ketvirtadalius pertepimo kremo paliekame papuošimui.
10. Ant biskvito lakšto užtepame kremo, tuomet užberiame sluoksnį trintų vaflių. Šitaip susluoksniuojame visus turimus biskvitų lakštus.
11. Ant torto viršaus ir iš šonų užtepame likusį kremą, apibarstome trintais vafliais, viršų papuošiame "Ferrero Rocher" saldainiais.
12. Jeigu iškart neskanaujame, įdedame tortą į šaldytuvą. Prieš patiekdamos palaikome išimtą iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Lepinamės!
Regina Sinkevic
Galima dar kitaip įspausti irgi gausis daug sulčių .
Atsakyti
Regina Sinkevic
Atsakyti