1. Jeigu turite šaldytą skumbrę, tuomet ją atitirpiname.
2. Skumbrę išvalome, odoje padarome negilius įpjovimus ir pabarstome druska.
Reklama
3. Tada pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę.
4. Pomidorus ir svogūnus smulkiai supjaustome, įspaudžiame česnaką, įberiame druskos ir pipirų. Viską išmaišome.
5. Pomidorų įdaru prikemšame perpjautą žuvies pilvą.
6. Žuvį padedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
8. Šią žuvį skanu valgyti tiek vieną, tiek su mėgstamu garnyru. Aš šį kartą prie žuvies patiekiau kuskusą su daržovėmis - labai tiko, pabandykite ir Jūs. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.