Orkaitėje keptas otas apelsinų padaže

2023-07-31 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptas otas apelsinų padaže
Jau gana seniai norėjau išmėginti iškepti orkaitėje otą, bet niekur nerasdavau jo pirkti. O šiandien visiškai netikėtai pamačiau parduotuvėje otų akciją, tiesa žuvytės buvo mažos, ne tokie gigantai, kokius aš juos seniau įsivaizdavau. Iki šiol nežinojau, kad jis dar vadinamas ir Atlantiniu paltusu. Išsikepiau ir gavosi itin skani žuvis. O padažas pakėlė žuvį į dar aukštesnį lygį. Tad rekomenduoju šiandien pavakarieniauti tarsi restorane. Pradedam gamybą! 

Ingredientai

    • atlantinių otų (paltusų): 1 mažo
    • alyvuogių aliejaus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • česnako: 2 skiltelių
    • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažo: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • kumino: žiupsnelio (nėra būtina)
    • kekinių pomidorų: 3-4
    • krapų arba petražolių
    Padažui:
    • apelsinų: 1 didelio
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltų juodųjų pipirų
    • krakmolo: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš žuvies išimkite filė ir sudėkite į kepimo indą.
  2. 2. Suplakite aliejų, citrinos sultis, sojos padažą, susmulkintą česnaką, pagardinkite trupučiu druskos, pipirais ir cukrumi.
  3. 3. Užpilkite pasiruoštu marinatu žuvį ir dėkite į iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kartu sudėkite mažus pomidoriukus ir kepkite maždaug 20-30 minučių.
  4. 4. Padažas: Išspauskite apelsino sultis, pridėkite cukraus, pipirų ir užvirkite.
  5. 5. Krakmolą ištirpinkite šaukšte šalto vandens, supilkite į padažą ir maišydami kaitinkite, kol sutirštėja.
  6. 6. Iškeptą žuvį patiekite su pasiruoštu apelsinų padažu ir skanaukite!
Tuno sevičė (ceviche)
(3)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)