Panakota su spanguolėmis

2017-11-06 Autorius Gabrielės blogas

Panakota su spanguolėmis

Ingredientai

    • pienas: 1 puodelio
    • riebi grietinėlė: 1 puodelio
    • vanilės ekstraktas: šlakelio
    • cukrus: 0,75 puodelio
    • smulkūs želatinos milteliai: 1,5 puodelio (+ vandens apsemti)
    • spanguolės: 1,5 puodelio
    • cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilkite su kambario temperatūros vandeniu bei palikite išbrinkti.
  2. 2. Tuomet grietinėlę bei pieną supilkite į puodą, suberkite cukrų bei įpilkite šlakelį vanilės. Viską maišydamos užkaitinkite iki virimo, bet neleiskite suburbuliuoti. Tada nukelkite puodą nuo kaitros, palaukite apie 1–2 minutes, sudėkite išbrinkusią želatiną bei maišykite, kol ji visai ištirps. Gautą mišinį supilstykite į norimus indelius. Palaukite, kol atvės, po to statykite į šaldytuvą sustingti.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui spanguoles suberkite į puodą, užberkite cukrumi bei virkite ant vidutinės kaitros iki vientisos tirštos masės. (Kad būtų gardžiau, galima pertrinti per sietelį.) Kai uogos atvėsta, paskirstykite jas ant sustingusios grietinėlės.
  5. 4. Pastabėjimas: Aš kitą kartą tikriausiai pertrinčiau spanguoles per sietelį, kad nebūtų odelių. Mano nuomone, kad skonis taptų kur kas malonesnis gomuriui.
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Besan ladu (laddu) - žirnių miltų saldumynas
(1)