braškės: ~1 stiklinės (arba kitos šviežios ar šaldytos uogos)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių želatiną, skirtą panna cotta gamybai, užpilame 2-3 arbatiniais šaukšteliais vandens, paliekame, kad išbrinktų, o tuomet ištirpiname karštoje vandens vonelėje. Leidžiame pravėsti.
2. Tuomet grietinėlę, pieną, medų bei išilgai perpus perpjautą vanilės ankštį užviriname. Nukeliame nuo viryklės, paliekame pravėsti, išimame ankštį. Į pravėsusią masę supilame ištirpintą želatiną, gerai išmaišome ir supilstome į indelius. Statome į šaldytuvą.
Reklama
3. Kai masė po poros valandų šiek tiek sutvirtės, pasiruošiame uogų sluoksnį: želatiną, skirtą uogų masei, taip pat išbrinkiname ir ištirpiname (galite uogas ruošti ir be želatinos). Uogas susmulkiname elektriniu smulkintuvu, o į gautą masę supilame želatiną. Išmaišome. Padaliname ant indelių viršaus su panna cotta bei vėl statome į šaldytuvą dar mažiausiai kelioms valandoms. Geriausia palaikome per visą naktį. Skanaujame!