Paprasti tinginio triufeliai su sutirštintu pienu ir arbatiniais sausainiais

2024-11-01 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Paprasti tinginio triufeliai su sutirštintu pienu ir arbatiniais sausainiais
Šie „tinginio“ triufeliai su sutirštintu pienu ir arbatiniais sausainiais – tai greitai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis saldumynų mėgėjams ir norintiems pasigaminti ką nors ypatingo be didelių pastangų. 

Šiuos triufelius nesunkiai pritaikysite įvairiems skoniams – juos galima pagardinti kakavos milteliais, riešutais ar net džiovintais vaisiais. Prieš patiekimą, triufelius galima apvolioti milteliniame cukruje arba kakavoje, taip suteikiant papildomą skonį ir dailią išvaizdą. Tai puikus užkandis prie kavos ar arbatos puodelio, kurį galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje juodo šokolado galima naudoti pieninį ar baltojo šokolado gabalėlius, suteikiančius švelnesnį skonį.
  • Saldintą sutirštintą pieną galite keisti kokosų kremu, jei ieškote veganiškos alternatyvos.
  • Arbatinius sausainius galima pakeisti į bet kuriuos kitus trapučius ar riešutinius sausainius, suteikiančius kitokį skonį ir tekstūrą.

Patiekalo gaminimo patarimai

Triufeliams formuoti naudokite nedidelį šaukštelį, kad visi kamuoliukai būtų panašaus dydžio. Jei norite papildomo skonio, į triufelių masę įberkite truputį cinamono ar vanilės.

Kalorijos

Apie 2,000 kcal visame recepte, vienas triufelis – apie 57 kcal. 

Ingredientai

    ~35 vnt.:
    • sviestas: 200 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 380 gramų
    • juodas šokoladas: 50 gramų
    • kokybiška kava: 1 šaukšto
    • arbatiniai sausainiai: 250 gramų
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • miltelinis cukrus: apvoliojimui (arba kakava)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių garų vonelėje išlydome sviestą bei supilame saldintą sutirštintą pieną. Nuolatos maišome, kol masė pradeda tirštėti.
  2. 2. Sudedame sulaužytą šokoladą, suberiame kakavą bei cukrų. Gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet sausainius sulaužome mažais gabalėliais, įmaišome į šokolado masę bei gerai išmaišome.
  4. 4. Dedame į šaldytuvą, kad masė šiek tiek sustingtų.
  5. 5. Po to iš sustingusios masės suformuojame maždaug vieno kąsnio dydžio kamuoliukus bei dedame į šaldytuvą sustingti.
  6. 6. Apibarstome milteliniu cukrumi bei patiekiame prie kavos puodelio. Mėgaujamės!
  7. 7. Santrauka: Šie paprasti tinginio triufeliai su sutirštintu pienu ir arbatiniais sausainiais yra puikus būdas greitai pasiruošti skanėstą be daug pastangų. Švelnios tekstūros, kreminio skonio kamuoliukai, apvolioti kakavoje ar milteliniame cukruje, suteikia ne tik sotumo, bet ir malonumą.
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)