Pilno grūdo cinamoniniai blynai

2018-06-01 Autorius Kulinare.lt

Pilno grūdo cinamoniniai blynai

Ingredientai

    • pienas: 125 mililitrų
    • kiaušiniai: 4
    • vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • valgomoji soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • avižiniai dribsniai: 45 gramų
    • pilno grūdo kvietiniai miltai: 60 gramų
    • grūdėta varškė: 220 gramų (Cottage cheese)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sudėkite 2 pilnus kiaušinius bei 2 kiaušinių baltymus ir likusius ingredientus į blenderį ir viską trinkite maždaug puse minutės.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies.
  3. 3. Tada pilkite ketvirtadalį puodelio tešlos į įkaitusią keptuvę bei kepkite maždaug 3 minutes, kol ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai. Po to blynus apverskite.
  4. 4. Dėkite iškeptus blynus į lėkštę bei patiekite su vaisiais, migdolų sviestu, chia sėklomis arba mėgiamu sirupu. Skanaukite!
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)
Mieliniai blynai su kefyru
(1)
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)