1. Pradžioje užmaišome mielinę tešlą. Mieles ištriname su šaukšteliu cukraus bei užpilame šiltu pienu. Ištirpdytą sviestą atvėsiname. Kiaušinius išplakame su likusiu cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į dubenį persijojame miltus, suberiame druską bei išmaišome.
2. Tuomet supilame pakildintas mieles, sviestą, išplaktus kiaušinius bei užminkome tešlą. Ji turi būti labai minkšta bei šiek tiek lipni. Plonai patepame tirpdytu sviestu, uždengiame rankšluosčiu bei paliekame valandai pakilti.
3. Ištirpdome sviestą. Atvėsiname. Cinamoną sumaišome su cukrumi. Obuolius nulupame bei supjaustome plonomis skiltelėmis. Iš tešlos iškočiojame maždaug 30 x 50 centimetrų stačiakampį lakštą. Virtuviniu šepetėliu skalsiai aptepame jį sviestu bei pabarstome cinamono, cukraus bei kitų prieskonių mišiniu.
4. Supjaustome lakštą į 6 maždaug vienodo pločio juostelės vertikaliai. Vieną juostelę apdedame obuolių skiltelėmis vienu sluoksniu. Ant viršaus dedame kitą juostelę bei vėl – obuoliais. Taip sudedame visas juostelės, paskui supjaustome į 6 gabalėlius horizontaliai – turi išeiti maždaug 5 x 8 centrimetrų keturkampiai.
5. Sudedame juos vieną ant kito bei dedame stačiai į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą. Uždengiame rankšluosčiu bei paliekame kilti šiltoje vietoje 30–45 minutes. Kepame iki 180–190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40–45 minutes, kol gražiai apskrus. Jei viršus ims degti, pridengiame folija.
6. Galiausiai ištraukę iš orkaitės paliekame pyragą formoje maždaug 20–30 minučių, tik tada išimame, plėšome sluoksneliais bei skanaujame.