Plikytos tešlos koldūnai

2017-10-17 Autorius Skanumai

Plikytos tešlos koldūnai

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 3 stiklinių
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 2 šaukštų
    • vanduo: 125 mililitrų
    • druska
    Įdarui:
    • varškė: ~200 gramų
    • trintos virtos bulvės: ~300 gramų
    • džiovintos mėtos: pagal skonį
    • kiaušiniai: 2
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į puodą supilkite 1 stiklinę miltų. Išplakite kiaušinius su druska, aliejumi bei supilkite karštą vandenį (pilant reikia ganėtinai greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušinių). Visą šią masę supilkite į miltus bei užkaiskite. Vis pamaišykite kol tešla užkaista.
  2. 2. Tuomet nuimkite nuo ugnies, supilkite 2 stiklines miltų bei išminkykite tešlą. Dėkite į dubenį, uždenkite bei leiskite "pastovėti" maždaug 30 minučių.
  3. 3. Tada sumaišykite įdaro produktus, kočiokite tešlą bei formuokite koldūnus. (Aš gaminau su koldūnine. Beje, tai itin praktiškas daiktas tiems, kas nemoka lipdyti koldūnų. Tikrai patariu įsigyti.)
  4. 4. Koldūnus nuo užvirimo virkite maždaug 5-6 minutes. Skanaukite su grietine arba kitu mėgiamu padažiuku!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnai.
Plikytos tešlos koldūnai
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)
Orkaitėje kepta menkės filė su daržovėmis
(22)
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)