Pomidorų ir sūrio tarta

2018-04-14 Autorius Baking Secrets

Pomidorų ir sūrio tarta

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakelio (375 gramų)
    • vyšniniai pomidoriukai: 250 gramų
    • rikota: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • šviezi bazilikai: 1 saujelės
    • parmezano sūris: 25 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Jei reikia, tešlą iškočiojame į 25x38 centimetrų stačiakampį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tešlą dedame ant kepimo skardos. Aplink tešlos kraštus aštriu peiliu padarome maždaug 2,5 centimetrų pločio įpjovas. Neįpjauname iki galo.
  5. 4. Po to dubenyje sumaišome rikotą, sutarkuotą parmezaną, paplaktus kiaušinius, kapotus bazilikus, druską ir pipirus.
  6. 5. Užtepame sūrio masę ant tešlos. Kraštus paliekame neteptus. Ant viršaus išdėliojame pusiau supjaustytus pomidorus. Užbarstome daugiau druskos ir pipirų.
  7. 6. Kepame maždaug 20 minučių, kol tešla iškils bei dailiai apskrus, o vidus iškeps. Papuošiame bazilikų lapeliais, tiekiame su salotomis. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Ryžių ir baklažanų troškinys su anakardžiais
(1)
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
(3)