Purūs ir drėgni marmuriniai kavos keksiukai, ruošti su pienu

2024-03-22 Autorius WorldRecipes.lt

Purūs ir drėgni marmuriniai kavos keksiukai, ruošti su pienu
Šie marmuriniai kavos keksiukai gaunasi tiesiog fantastiški! Labai purūs, drėgni ir tirpstantys burnoje... Gaminti jau daugybę kartų ir nei karto nenuvylę. Itin mėgstami mano vaikų, bet juos tikrai mėgsta ir mano vyras, kuris nėra pats didžiausias desertų mėgėjas, bet prie kavos tikrai suvalgo ne vieną ir ne du tokius keksiukus. Būtinai išmėginkite ir Jūs!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~16 keksiukų.

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 50 mililitrų
    • kakava: 15 gramų
    • stipri kava: 5 arbatinių šaukštelių (turimas omeny skystis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą su cukrumi bei druska išplakame iki purios masės.
  2. 2. Po vieną mušame kiaušinius ir kas kartą paplakame maždaug minutę.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Suberiame į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišome.
  5. 4. Supilame pieną ir dar kartą viską permaišome.
  6. 5. Tuomet trečdalį tešlos atidedame į kita dubenį, suberiame kakavos miltelius ir supilame atvėsintą kavą (aš 1 arbatinį šaukštelį stiprios tirpios kavos užpyliau 5 valgomaisiais šaukštais vandens). Viską išmaišome.
  7. 6. Tada į keksiukų formą sudedame popierines formeles, arba formą ištepame aliejumi. Dedame po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišome. Šitaip užpildome du trečdalius formelės aukščio.
  8. 7. Po to kepame įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-25 minutes (patikrinti mediniu iešmeliu, ar jau iškepė).
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Keksiukai su rabarbarais
(1)
"Velniški" espreso martini keksiukai
(3)