Purūs varškės žagarėliai

2024-11-19 Autorius justina.paliusyte

Purūs varškės žagarėliai
Purūs varškės žagarėliai – klasikinio lietuviško deserto šiuolaikinė interpretacija, praturtinta citrusiniais akcentais. Minkšta varškės tešla, pagardinta apelsino žievelėmis, suteikia gaivumo ir subtilų aromatą. Jie yra puikiai išsipūtę, lengvi ir švelnūs, o traški išorė kontrastuoja su minkštu vidumi.

Citrusinis sirupas – ypatingas šio deserto akcentas, suteikiantis saldžiarūgštį skonį ir subtilų kvapą. Apelsino ir citrinos žievelių kombinacija kartu su citrinos sultimis suteikia ne tik gaivumo, bet ir papildomą saldumą, kuris puikiai dera su cukraus pudra.

Tai ypatingas skanėstas, kuris patiks tiek tradicijų gerbėjams, tiek tiems, kurie mėgsta netikėtus posūkius klasikoje. Puikiai tinka kaip gardus desertas prie arbatos ar kavos jaukiam vakarui su šeima ar draugais.

Ingredientai

    • Varškės: 250 g (9 proc. riebumo)
    • Miltai: 200 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 3 valg. š.
    • Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
    • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Apelsino žievelė: nuo 1 vnt.
    Sirupui:
    • Cukrus: 4 valg. š. 
    • Vanduo: keli šaukštai
    • Citrinos žievelė: šiek tiek
    • Citrinos sultys: keli lašai
    • Apelsino žievelė: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje iki vientisos masės sutrinti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniais, apelsino žievelėmis.
  2. 2. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos.
  3. Reklama
  4. 3. Po truputį vis maišant į varškės masę berti miltus.
  5. 4. Išminkytą tešlą perkelti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus.
  6. 5. Iškočioti ~ 1 cm storio lakštą. Supjaustyti norimo dydžio juostelėmis. Centre pasidaryti išilginį pjūvį, perkišti vieną iš tešlos gabalėlio galą išverčiant į priešingą pusę.
  7. 6. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol išsipūs ir gražiai parus. Iškeptus sudėti ant popierinio rankšluosčio.
  8. 7. Sirupui: į prikaistuvį įberti cukraus, šiek tiek vandens, apelsino, citrinos žievelių ir citrinos sulčių. Kaitinti iki burbuliavimo.
  9. 8. Žagarėlius sulaistyti paruoštu citrusiniu sirupu, apibarstyti cukraus pudra ir skanauti.
Purūs varškės žagarėliai
Receptų autorė justina.paliusyte